Botilbud og hybel

Skolen har hybler til om lag 3/4 av elevene. Måltider og fritidsaktiviteter kan benyttes av alle våre elever, uavhengig av om de bor på skolen, bor hjemme eller leier bolig i nærområdet.

Skolens botilbud

Det er viktig at både besøkende, ansatte og elever er med på å skape et trygt og godt miljø på skolen. For dere som bor på hybel gjelder et eget hybelreglement som skal bidra til det. Som beboere på hyblene vil dere også bli godt kjent med skolens miljøterapeuter, nattevakter og de ansatte i kantine og kjøkken. Hyblene kan benyttes både i ukedagene og i helgene.
Hyblene er stengt i skolens høst-, jule-, vinter-, påske- og sommerferie.

 

Hyblene i skolebygget er møblerte enkeltrom med eget bad som inneholder toalett og dusj. De inneholder seng, skrivepult, klesskap, kommode og stol. Hyblene er også utstyrt med pute og dyne, samt gardiner. 

Vi har også hybelhus på skolens område der fire elever har hvert sitt soverom med felles bad, stue og kjøkken. Disse blir gjerne tildelt de eldste elevene eller noen som har blitt godt kjent og har en god kjemi. Ved tildeling av rom i hybelhusene er det en forutsetning at man har evnen til å kunne samarbeide og inkludere for at alle skal føle seg trygge. Elevene som blir tildelt rom i hybelhus får selvfølgelig også benytte seg av kantinetilbudet og fritidstilbudet på skolen. 
Hybelreglementet gjelder også i hybelhusene utenfor skolebygget. 

 

Kantine og kosthold

Kantina er et naturlig møtepunkt både for elever som bor på skolen og andre elever og ansatte på dagtid. Våre ansatte ved kantina legger vekt på et sunt og variert kosthold. Vi ønsker at alle skal bidra til å skape en trivelig atmosfære i kantina. Vi tilbyr fire måltider mandag til fredag og tre måltider i helgen. I vår kantine serverer vi mat fra sunne råvarer med anbefalt næringsinnhold. 

 

Kantinetilbudet og botilbudet er kostnadsfritt for elevene ved Feiring videregående skole.
Alle elever kan benytte seg av kantinetilbudet, inkludert elevene som bor utenfor skolen. Miljøterapeuter er tilstede under alle måltider. Dette bidrar til å skape trygghet og inkludering, også under måltidene på skolen.

Vårt hybelreglement

Du er selv ansvarlig for å holde hybelen din ren og å vaske sengetøy jevnlig. Det er vaskemaskin og tørketrommel tilgjengelig for alle som bor på skolen. Det er også et felles kjøkken der du kan lage din egen mat hvis du ønsker det.

Det er en forutsetning for tildeling av hybel at eleven møter på skolen gjennom skoleåret. I tilfeller der det er registrert stort fravær, vil avtalen om hybelplass bli vurdert på ny.


Det er forbudt å nyte eller oppbevare rusmidler, eller opptre synlig beruset i hybelhusene eller på andre deler av skolens område. Samme regel gjelder også ved arrangement og utflukter i skolens regi. Ved avdekket rusbruk på hybelhuset kan du miste hybelen din.

 

Det er viktig for oss å være tydelige på at til tross for at du blir tildelt skoleplass, er det ingen automatikk i at du får tildelt hybel på skolen. Hybel søkes om i samme skjema der du søker om skoleplass. Svar på søknad om hybel blir sendt ut til søker sammen med inntaksbrev. 

Tildeling av hybel blir ikke gjennomført før etter inntak og det blir tatt en vurdering av skolens hybelkomité. Det er kun mulig å klage på hybel en gang. Vi har en egen klagenemd som behandler klage på avslått hybelsøknad.