Abdi er 33 år og har fullført 2 år på Feiring, første året vg1 helse og oppvekst, deretter gikk han andre året helsefagarbeider. Han har hatt sin læretid innenfor tilrettelagte boliger og fullførte og fikk sitt fagbrev som helsefagarbeider for omtrent 9 måneder siden. Han arbeider i dag 100% i samme bedrift og trives meget godt. I boligene er det brukere fra 20-63 år og hjelpebehovet er veldig variert. Brukerne kan være psykisk utviklingshemmet, eller har utfordringer innenfor psykiatri og/eller rus.
Abdi forteller sin historie
Jeg synes det var bra å gå på Feiring og trivdes godt. Det var mange dyktige lærere og miljøterapeuter som ønsket å hjelpe, tilrettelegge for meg og min skolesituasjon. Det var gode lærere som så meg og miljøterapeutene kunne ha leksehjelp på ettermiddagen. Det var en del tilrettelegging i forbindelse med språket og det å skrive som jeg trengte hjelp til.
Jeg trivdes i det sosiale miljøet, spesielt første året da jeg bodde inne på internatet. Da trente jeg sammen med flere og det var bra. Andre året bodde jeg privat og var ikke i så stor grad med i det sosiale miljøet. På Feiring lærte jeg mye om helsefagene som har vært nyttig for meg personlig, men også profesjonelt. På helse lærer man mye om seg selv og om holdninger/verdier samt kommunikasjon som uansett kommer til nytte uavhengig av hvilken jobb du skal i.
Det jeg husker best ved Feiring er klassen min. Noen har jeg kontakt med enda. Dessuten var lærerne veldig tålmodige med meg.

Jeg har vært igjennom mange yrkeskartlegginger og etter å ha vært innom både bygg, elektro så falt valget på helse. Dette viste seg å være rett for meg. Jeg liker å jobbe med mennesker og hjelpe de som trenger og har behov for det. På vg1 var jeg ute i praksis på skole. Det var ikke noe for meg. Andre året hadde jeg praksis på senter for barneavlastning, noe jeg trivdes bedre med. Overgangen fra skole til å være lærling kan være stor. Jeg følte meg litt mer alene ute i jobbverden. På skolen hadde jeg mer hjelp og støtte, men i jobb måtte jeg finne mer ut av det selv.
Jeg har vokst veldig som menneske og lært mye om meg selv på disse årene. Jeg har fått en større toleranse for mennesker generelt, både de brukerne jeg jobber med, men også ansatte. Jeg har blitt flinkere til å lytte og kan i større grad sette meg inn i situasjoner. Jeg har dessuten fått ansvar med medisiner og låsing. Dette vokser jeg også på. Jeg har dessuten tatt imot nye lærlinger og kan være en veileder for dem. Dette synes jeg er spennende.
Hva er positivt i jobben?
Det er så hyggelig å høre at brukerne setter pris på meg og sier de er så glad Abdi er på jobb i dag. Jeg synes det er veldig viktig å bygge relasjon til de jeg jobber med. Man må ha respekt for at jeg arbeider i deres bolig. Her er det de som bestemmer, men jeg kan være der å tilrettelegge og veilede de til å gjøre mest mulig selv.
Hva er utfordrende i jobben?
Det å ikke få mulighet til å hjelpe de med det som de gjerne ønsker, men som av lover og regler ikke er mulig. Jeg står ofte i etiske dilemmaer som jeg synes kan være utfordrende.
Hva slags råd vil du gi elevene våre?
Ikke være redd for å spørre om hjelp. Det er så mange som bryr seg og som vil hjelpe på Feiring, så hvis du tør å ta samtalen og be om veiledning, så får du det.
Hva er planene for fremtiden?
Jeg tenker å fortsette å jobbe, men ønsker å ta videreutdanning innenfor rus/psykiatri på Fagskolen. Jeg anbefaler Feiring for de som har behov for dette flotte tilbudet.
Vi takker for hyggelig samtale og ønsker Abdi masse lykke til videre i jobb og studier.