Endelig er vi i gang!

Endelig er vi i gang! I dag har vi møtt en av hundene, Luna, som skal være med på Hund i skole. Vi har nå gått fra å være et prosjekt til å bli en skole som tilbyr besøkshunder. Noen elever savner sin egen hund, slik som eleven vi i dag hadde med oss. Noen savner å ha en hund, noen har alltid ønsket seg en hund og noen ønsker «bare» å være i kontakt med en hund. Elevene skal booke tid med den hunden de ønsker og en miljøterapeut eller lærer er sammen med eleven under hundebesøket. Gåturer, kos og lek. Vi har per i dag syv hunder tilgjengelig og de firbeinte har fått en fin luftegård med tre egne hundegårder.

Et sitat sier : «Hvis du ser på en hund og ikke umiddelbart føler kjærlighet, da er du en katt».
Du er ikke en katt om du ikke føler kjærlighet når du ser en hund. Det å føle kjærlighet er individuelt og for våre elever er det valgfritt  å tilbringe tid med hundene i Hund i skole. Kanskje noen får lyst til å være med etter en stund, kanskje noen vil se på hundene, men ikke være tett på de og kanskje noen av de som ikke føler kjærlighet når de ser en hund, kan oppdage at hunder ikke er så aller verst å være i nærheten av.

Hvem vet, kanskje hunden bidrar til en god samtale, god stillhet, smil, latter og tårer og at hundene kan bidra til at eleven får et nødvendig avbrekk, en god dag og ikke minst har elevene noe å se frem til hver eneste uke. Det å ha noe å se frem til på skolen, kan være en stor motivasjon for mange elever. Vi gleder oss til fortsettelsen!