Vi er i gang!

På Feiring videregående skole har vi nå hatt skolestart i dobbel forstand, med oppstart av en splitter ny videregående skole og oppstart av skoleåret 2020/2021 på nesten samme tid.

Mandag 10. august møttes de 30 ansatte for første gang, og etter en intens og hektisk planleggingsuke, kunne vi mandag den 17. ønske de første elevene velkommen til skolen.

Det har vært krevende dager for de ansatte for å få det mest nødvendige på plass til skolestart, og oppgavelista har vært lang og variert. Møbler er kjøpt, sengetøy er leid inn og håndklær er vasket. Kjøkken, klasserom, kontorer og aktivitetsrom er fylt med møbler og utstyr. Læremidler er bestilt, undervisningsopplegg er laget og fritidsaktiviteter er planlagt. Koronatiltak er satt i gang, skilt er byttet, turnuslister lagt og rutiner diskutert. Lokal ungdom, vaktmestere, rørleggere og elektrikere er hyrt inn for å bistå med akutte oppgaver. Alle våre ansatte har til fulle fått vise sin kompetanse, fleksibilitet og problemløsningsevnedisse dagene, og det vi har sett lover bra for den videre driften!

Mandag denne uka flyttet elevene inn på internatet, og på tirsdag var skoleåret i gang. Oppstarten har vært preget av bli-kjent-aktiviteter og tverrfaglig undervisning. Elever og ansatte er i ferd med å bli kjent med hverandre og bygda, og både Coop og Årneslandet er allerede flittig besøkt. Med opprettelsen av Feiring videregående skole i de gamle lokalene til LHLs hjertesykehus Feiringklinikken skriver vi et lite stykke historie. Vi er stolte, glade og takknemlige for å kunne starte et nytt kapittel for skole-Norge, for bygda, for bygget og for de ansatte, men viktigst av alt; et nytt kapittel for den enkelte elev som har valgt å komme til oss og ta utdannelsen sin her.

Vi gleder oss til fortsettelsen!